Verfijn uw keuze

1 item
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 item
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe ontstaat dessertwijn?

Vandaag de dag worden dessertwijnen wel gewaardeerd om de zoetere smaak. Vroeger was dat anders, toen werd een zoete wijn gezien als een wijn met minder kwaliteit. De dessertwijnen die gemaakt zijn met een natuurlijk gistingsproces zijn krachtig en vol van smaak. Als de druiven zijn geoogst en geperst, blijft het sap van de druif over. Dit sap wordt opgeslagen en gaat dan verder in het vergistingsproces. Bij dessertwijnen blijft er veel restsuiker over na het gistingsproces, waardoor de wijn zoet wordt. Het is ook mogelijk om zelf suiker toe te voegen aan de wijn, maar dan zal de smaak anders zijn. Een dessertwijn past natuurlijk perfect bij verschillende soorten desserts!

Dessertwijn in combinatie met eten

Ook al heten deze wijnen dessertwijnen is het niet zo dat elk dessert past bij een dessertwijn. Natuurlijk zijn er ook bepaalde ‘richtlijnen’. Het kan zijn dat de zoetere smaak van de wijn niet past bij de zoete smaak van het dessert. Een aantal desserts die perfect bij een zoete dessertwijn passen zijn:

  • Bavarois
  • Chocolademousse
  • Desserts met fruit
  • Amandelgebak of ander gebak met noten
  • Taart met vruchten, zoals appeltaart

Errazuriz Dessertwijn

Op Errazurizshop vind je de heerlijke Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc. Deze dessertwijn heeft een gouden tint en is geel van kleur. In de neus herken je aroma’s van citrus, gekonfijte abrikoos en hints van witte bloem en noot. De smaak is soepel en fris. Al met al een subtiele wijn met een lange afdronk.

Errazuriz maakt tijdens het maken van dessertwijn gebruik van de volgende druiven:

  • Sauvignon Blanc
  • Viognier
  • Gewurztraminer

Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc is een dessert wijn die goed samen gaat met frisse fruitsalades, sorbetijs en zelfs schimmelkazen. Een dessert kan namelijk ook uit een heerlijk kaasplankje bestaan. Opzoek naar inspiratie om dessertwijn te koppelen aan eten? Kijk dan binnenkort op onze receptenpagina!