U hebt niets in uw winkelwagen.
De combinatie van golvende heuvels, het milde mediterrane klimaat en oceaan nabij zorgen voor divers en uniek gebied. Don Maximiano Errazuriz zag 145 jaar geleden al de potentie van dit gebied en decennia plukken de nabestaanden en wijnmakers daar nog de vruchten van.
Bij Errazuriz geloven ze dat elke bodem en locatie andere karakteristieke smaken meegeeft aan de druiven die daar groeien. En daar begint het proces om tot de beste wijnen te komen. Er wordt goed gekeken naar welke druivensoort het beste tot zijn recht komt op één van de 8 terreinen.
Viña Errazuriz groeide door de jaren heen van 300 hectaren naar 1300 hectare vol met wijnranken verspreid over de Aconcagua vallei. Midden door de vallei stroomt de gelijknamige rivier vanuit het Andesgebergte richting de Stille Oceaan. De rivier is altijd al een belangrijk element geweest; het zorgt voor een stabiel irrigatiesysteem. Daarnaast is dankzij de Aconcagua rivier de bodem rijk aan mineralen en bestaat de bodem uit een dunne laag leem, met daaronder een laag klei. Met name de lager gelegen wijngaarden profiteren hiervan. De hoger gelegen wijngaarden gedijen goed op de rotsachtige ondergrond dankzij de frisse bries afkomstig van de Stille Oceaan. Dankzij deze factoren en elementen is de Aconcagua vallei een waar paradijs voor uitmuntende wijnteelt.
Errazuriz verbouwt verscheidene druivensoorten verspreid over acht wijngaarden in de Aconcagua vallei, Casablanca vallei en Maipo vallei. Elke wijngaard kent een andere onderscheidende biotoop en klimaat.