U hebt niets in uw winkelwagen.
Max Reserva Shiraz heeft een zachte en fruitige smaak welke erg goed samengaat met wild, stoofgerechten en lam. Met dit recept van lamskarbonades steel jij de show!
Stamp de munt, rozemarijn, citroensap, appelazijn, zeezout en peper in een vijzel fijn. Breng de lamskarbonades op smaak met het mengsel en laat het even intrekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de polenta langzaam toe. Blijf constant roeren. Voeg wat nootmuskaat, zout en peper toe aan de bouillon om het op smaak te brengen. Haal de pan van het vuur zodra de polenta kookt en mix het met de ricotta. Giet vervolgens het mengsel in een bakvorm en bedek het met stukjes cherrytomaat, een scheutje olijfolie, rozemarijn en Parmezaanse kaas. Bak de polenta in de oven tot gratin. Leg de lamskarbonades in een hete pan en bak deze aan beide kanten goudbruin.
Serveer de polenta in blokjes en leg de karbonade erop. Zorg dat het bot omhoog steekt. Eet smakelijk!
*Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van maisgriesmeel. Je kunt het zacht (als aardappelpuree) of stevig eten.