De Aconcagua Costa Syrah is een echte vleeswijn. Hij gaat dus goed samen met diverse soorten vlees en stoofgerechten. De combinatie met lamsvlees vinden wij heerlijk. Probeer het ook eens!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 lamsracks
  • 8 takjes verse rozemarijn
  • 8 takjes verse tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • Boter of margarine
  • Grof zeezout en peper

Bereiding:

Smelt een flinke klont boter/margarine in een grote koekenpan. Bereid de lamsracks door eerst de bovenkant kruislings met een mes in te snijden en flink met peper en zout te bestrooien. Steek daarna twee takjes rozemarijn in het vlees. Bak de lamsracks vervolgens in de pan tot het vlees aan beide kanten mooi bruin is.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Neem een ruime ovenschaal en vet deze in. Leg de lamsracks in de ovenschaal. Plet de teentjes knoflook en verspreid deze samen met de overige rozemarijn takjes over het vlees en de schaal. Snijd een extra klontje boter af en leg deze op het vlees. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat het vlees in 25 minuten gaar worden. Haal de lamsracks vervolgens uit de oven en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat het vlees nog zo'n 10 tot 15 minuten rusten voor het gesneden wordt.

Lekker met gegrilde groenten en couscous.

Leeftijd Validatie

Om Errazurizshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn