Door de kruidige aroma's en houtrijping is de Errazuriz Max Reserva Carmenère de perfecte wijn bij kruidige gerechten. Onze tip: de Mexikaanse keuken!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 450 gr zoete aardappelen
  • 1 blik zwarte bonen (150 gr)
  • 1 blik mais (150 gr)
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • Halve tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • geraspte kaas
  • 1 bekertje crème fraîche/zure room

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Zet een grote pan kokend water op het vuur en kook de zoete aardappels 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de paprika en tomaten in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de paprika, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak nog een paar minuten en schep regelmatig om. Voeg dan de tomaten, mais en zwarte bonen toe. Schep goed om en laat het geheel op laag vuur nog 5 minuten pruttelen. Voeg de zoete aardappelen toe en schep nogmaals goed om.

Verdeel het groentenmengsel over een ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal ca. 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de schotel op de borden met wat crème fraîche/zure room.

Tip: de ovenschotel kan ook gemaakt worden met vegetarisch gehakt en voor de vleesliefhebbers met rundergehakt of kip.