Deze lichte Aconcagua Costa Pinot Noir kan het beste gecombineerd worden met gerechten met elegante en subtiele smaken. Neem bijvoorbeeld deze vegetarische pasta met paddenstoelen.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 gr. pappardelle (of andere pasta)
  • 500 gr. gemengde paddenstoelen
  • 150 gr. Parmezaanse kaas uit een stuk
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el olijfolie

Bereiding:

Voor de tijmpesto, doe de tijmblaadjes, de gepelde knoflook, 2 el geraspte kaas en 3 el olijfolie in een blender of keukenmachine en pureer het geheel tot een mooi egaal mengsel. Bestrooi vervolgens de paddenstoelen met wat zout en laat ze 1 uur staan.

Verwarm de over voor op 200 °C. Snijd de sjalotten fijn. Dep de paddenstoelen droog en verspreid ze samen met de sjalotten over de bakplaat. Schenk er 1 el olijfolie overheen en breng op smaak met een snuf peper. Zorg dat de groenten goed verspreid over de bakplaat liggen. Rooster de paddenstoelen in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Kook intussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en schep de geroosterde paddenstoelen, de helft van de tijmpesto en het bewaarde kookvocht er doorheen. Verdeel de pasta over de borden en rasp er extra Parmezaanse kaas overheen. Serveer de rest van de tijmpesto op tafel.