Vegetarische gerechten worden steeds populairder, maar welke wijn schenk je daarbij? De Errazuriz Max Reserva Syrah is een wijn die zowel bij vlees of vegetarische gerechten geschonken kan worden. Lekker bij een winterse stoofpot!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 500 gr flespompoen
  • 400 gr knolselderij
  • 300 gr pastinaak
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr roomboter
  • 2 el bloem
  • 1 mespunt gemalen anijszaad
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • 1 mespunt gemalen komijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 1 takje verse tijm

Bereiding:

Schil de pompoen, pastinaak en knolselderij en snijd ze in stukken van 2x2 cm. Snijd de champignons in dikke plakken. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze fijn.

Smelt de roomboter in een braadpan en voeg de gesneden groenten toe. Plaats de deksel op de pan en laat 12 min. op matig vuur stoven. Schep regelmatig on. Voeg de kruiden (behalve de tijm), de bloem en een snuf zout en peper samen in een kommetje en roer goed door elkaar.

Breng 200 ml water aan de kook. Voeg het kruidenmengsel toe aan de groenten als deze gaar zijn en schep goed door elkaar. Voeg het water toe aan de pan en schep nogmaals goed om. Laat het geheel nog 5 a 10 min. zachtjes pruttelen op laag vuur. Serveer de stoofpot op de borden met wat verse tijm. Lekker bij aardappelpuree.