Veel mensen eten asperges traditioneel met ei en ham, maar dit recept mag er ook wezen! Combineer met de frisse Aconcagua Costa Sauvignon Blanc voor de optimale smaakbeleving.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 800 gr. zalmfilet
  • 600 gr. witte asperges
  • 1 sinaasappel
  • 1 bosui
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr. boter
  • 1 el verse dille
  • Peper en zeezout

Bereiding:

Verwarm de over voor op 180 °C. Pers de sinaasappel uit en rasp de schil. Bewaar de sinaasappelrasp in een bakje en wrijf de zalm in met een deel van het sinaasappelsap. Laat het 5 minuten intrekken. Snijd aan de onderkant van de asperges 2 cm af en schil ze met een dunschiller. Snijd de bosui in dunne ringen en snipper de rode ui fijn. Hak de dille fijn. Smelt ondertussen de boter.

Meng de sinaasappelrasp in een kom met de rode ui, bosui, dille, 2 tl zeezout en een snuf peper. Schep 4 el sinaasappelsap met 2 el gesmolten boter over de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal. Leg de zalmfilet in het midden van de schaal en verdeel het groenten/kruidenmengsel eroverheen. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges. Dek de schaal af met bakpapier. Zet de schaal in de oven en bak het geheel in ca. 25 mintuen gaar.

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Leeftijd Validatie

Om Errazurizshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn