Verfijn uw keuze

  1. Smaak: Tropisch
1 item
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 item
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe ontstaat witte wijn?

Witte wijn wordt gemaakt van het sap van de witte druif. Op het moment dat de witte druiven worden geperst komt er sap vrij. Dit sap wordt opgevangen en doorloopt het gistingsproces waarbij de natuurlijke suikers worden omgezet tot koolzuur en alcohol. Witte wijn wordt geproduceerd van verschillende witte druiven. De druif draagt bij aan de aroma’s en smaken. Samen met het gistingsproces is de kleur van de druif ook verantwoordelijk voor de kleur van de witte wijn. De kleuren kunnen variëren van oranje tot geelgroen.

Verschillende soorten witte wijn

Er zijn enorm veel verschillende witte wijnen verkrijgbaar. Van een zoete witte wijn tot droge witte wijn. Blijven er na het gistingsproces amper suikers over, dan krijg je een droge witte wijn. Een halfdroge witte wijn heeft iets meer suiker in het eindproduct, waardoor de witte wijn minder droog is. Een zoete witte wijn heeft uiteraard meer restsuiker waardoor deze witte wijn zoeter van smaak is.

Errazuriz maakt tijdens het produceren van witte wijn gebruik van de volgende druiven:

Witte wijn in combinatie met eten

Witte wijn wordt over het algemeen koeler bewaard dan rode wijn. De temperatuur ligt zo rond de 8 tot 10 graden Celsius. Met name droge witte wijn en halfdroge witte wijn passen uitstekend bij lichtere gerechten. Denk bijvoorbeeld aan zomerse salades of gerechten met vis. Een zoete witte wijn wordt regelmatig gecombineerd met specifiek kazen of paté. Wil je graag fruitsalades en ijs combineren met witte wijn, zorg dan dat je een uiterst zoete witte wijn hebt. Natuurlijk kun je ook zelf combinaties maken tussen wijn en spijs. Ben je op zoek naar wat extra inspiratie voor recepten? Kijk dan binnenkort op onze receptenpagina.